Radiostyrd energiätare

januari 23, 2020 0 av admin

Hej,

Förresten, gå in på google och googla: rc fast omdöme. Ni kommer hitta så mycket om radiostyrda fordon (främst bilar). Varför jag tar upp det här undrar ni, För att jag köpte en sån. Det är ju ett litet hobby jag har och varför jag skriver om det här, ju för att även med såna här små saker måste man vara eftertänksamma. Min radiostyrda bil har en batteri som kan laddas, att ladda den full kan ta cirka 4 timmar. Det är alltså 4 timmar energiförbrukning som senare förvandlas till bara några roliga minuter.

Det var kanske det här jag tänkte lyfta upp. I många sammanhang kanske vi inte är helt medvetna om energikonsumtionen vi utsätter många av våra saker, vare sig det är hemma eller på våra företag. Jag skulle vilja påstå att hemma kanske vi är mer eftertänksamma än vad vi är på arbetsplatsen. Så det vore ju ingen dum idé att tänka till det lilla extra om hur vår tekniska liv påverkar vår energiförbrukning. Det här är ju inte bara något som man kanske ska poängtera ut som något som handlar om pengar men även om miljön. Det handlar helt enkelt om båda saker, å ena sida, när man är medveten om sin energiförbrukning så gör man miljön en tjänst, å andra sidan så blir det också skillnad i kostnaderna kring elen.

Hur som helst, det här inlägget var tänkt att uppmärksamma er om att även de små detaljerna kan spela stor roll när det kommer till energiförbrukning. Det är vanligt att man kanske struntar i sånt men jag uppmanar er att tänka på det här, ta er en titt runt om i ert företag och hitta de där små energitjuvar, de där små strömätare som gör att ni förbrukar mer än nödvändigt. För er och för miljöns skull!

Ha en underbar dag!